PVN logga 1

PVN Mark & Schakt AB utför allt vad det gäller grunder så som villagrunder, industrigrunder för alla typer av byggnader i Trollhättan.

Husgrunder Trollhättan

PVN Mark & Schakt utför allt inom husgrunder i Trollhättan, oavsett om det handlar om privata hem eller industribyggnader.

Vi erbjuder en helhetslösning som förenklar ditt byggprojekt och levererar både material och maskiner samt utför tjänster. Med modern utrustning och kompetent personal med lång erfarenhet är vi ett naturligt val när du behöver hjälp med husgrunder i Trollhättan.


Markförhållanden
Innan du påbörjar ett byggprojekt måste du säkra markgrunden mot vatten och frost. Tjälskott har förstört många fina byggnadsverk. Små byggkonstruktioner kan placeras på en dräneringsplats som är grävd 10-30 cm ner i substratet. Större byggnader som utsätts för tjälskott måste anläggas på frysfria markgrunder. Detta innebär att man måste gräva ner till frostfritt djup eller isolera mot kyla.

Om det inte är långt ner till berggrunden, ska man alltid gräva ner till denna. Detta gäller särskilt för högre byggnader. Om det finns risk för tjäle ska man alltid använda markisolering, men detta är inte nödvändigt på sandmarker eller andra dräneringsmassor. Vi på PVN Mark & Schakt kan erbjuda dig professionell hjälp med din husgrund i Trollhättan.
 

Dränering
För att undvika fritt vatten måste bygggroparna dräneras. Den vanligaste och enklaste metoden för dränering är att ersätta marken under och på sidan med dräneringsmassor och eventuellt lägga dräneringsrör i botten. Om grunden är av lera, rekommenderas det att du lägger en ogräs- eller filterduk i botten och på sidorna av byggroparna.

Vanliga dräneringsmassor är singel, sten, sand eller grus. Tänk på att dräneringar och dräneringsrör alltid måste sänkas ner i marken. När groparna har tätats, måste fyllnadsmassorna komprimeras. Kontakta oss om du behöver råd och hjälp med husgrunder i Trollhättan.
 

Sulor och husgrunder
Vid husgrundsarbete direkt på berg, behöver du vanligtvis inte grundsulor. Däremot kan det vara smart att jämna till underlaget med en enkel betonggrund. I alla andra fall placerar vi i regel väggkonstruktionerna och kolonnerna på en underliggande sula. På så sätt fördelar vi belatningen på underlaget. Tumregeln är: ju sämre grund, desto bredare sula.

PVN Mark & Schakt erbjuder både professionell hjälp och utrustning för din husgrund i Trollhättan. Oavsett om du ska bygga ett litet uthus, en villa eller en ny industribyggnad, har vi den kompetens som krävs för att utföra arbetet på ett effektivt och bra sätt.
 

Pålar
Pålar kan göras på många sätt. De kan gjutas i rör eller i form eller tillverkas som murblock. Det enklaste sättet är att använda plast- eller kartongrör fyllda med betong. Om den största delen av pålen ska ligga under marken, har den vanligtvis en diameter på 15 cm. Om pålen sticker upp mer än 75 cm, bör du be om hjälp med att beräkna mått. Detta kan vi på PVN Mark & Schakt hjälpa dig med. Som totalleverantör inom husgrunder i Trollhättan, hjälper vi dig genom hela processen, från utgrävning till gjutning av pålar.

Ska du anlägga husgrund du i Trollhättan? Kontakta oss på PVN Mark & Schakt för ett icke-bindande erbjudande eller råd för ditt byggprojekt. 

 

Kontaktformulär

Adress

PVN mark & schakt AB
Fabriksvägen 5
446 37 Älvängen 

E- mail

Du når oss via mail på följande adresser
Info@pvnmark.se
Patrik@pvnmark.se 

Öppettider
Mån-Fre: 08.00 - 16.30
Lör och Sön: Stängt

Ring oss

Det går naturligtvis bra att ringa till oss.
Du når oss på 076-186 89 85